Dacă diferența dintre un mod și mediană este 2, care este diferența dintre mediană și medie?


Răspunsul 1:

Soluția este următoarea:

Dat :

Mod - Median = 2

Mod = 2 + Median

Știm că formula empirică care definește relația dintre Mod, Median și Medie este:

Mod = 3 (Median) - 2 (Mediu)

Prin înlocuirea valorii, am obține:

2 + mediană = 3 (mediană) - 2 (medie)

2 + 2 (medie) = 3 (mediană) - mediană

2 + 2 (medie) = 2 (mediană)

Luând 2 la fel de comun pe ambele părți:

1 + medie = mediană

Astfel, Median - Media = 1

Ans. Mediană - medie = 1

Sper ca ajuta!


Răspunsul 2:

Mulțumesc pentru A2A,

Dacă diferența dintre un mod și mediană este 2, care este diferența dintre mediană și medie?

Dat,

Mod - Median =

2 2

    \implies

Mod =

2 2

+ Median —————————————————— (i)

Acum, folosind relația empirică.

Mod =

33

Median -

22

Rău

folosind ———— (i)

22

+ Median =

33

Median -

22

Rău

    \implies

22

Media +

22

=

22

Median

    \implies

Media +

11

= Median

    \implies

Mediană - medie =

1 1

Asta e,

În cazul în care nu ne-am întâlnit până acum, eu sunt Krishna Singh

Mulțumiri!

¨\ddot\smallsmile


Răspunsul 3:

Mulțumesc pentru A2A,

Dacă diferența dintre un mod și mediană este 2, care este diferența dintre mediană și medie?

Dat,

Mod - Median =

2 2

    \implies

Mod =

2 2

+ Median —————————————————— (i)

Acum, folosind relația empirică.

Mod =

33

Median -

22

Rău

folosind ———— (i)

22

+ Median =

33

Median -

22

Rău

    \implies

22

Media +

22

=

22

Median

    \implies

Media +

11

= Median

    \implies

Mediană - medie =

1 1

Asta e,

În cazul în care nu ne-am întâlnit până acum, eu sunt Krishna Singh

Mulțumiri!

¨\ddot\smallsmile